Fructe Bio | Beneficii afine si zmeura bio Nutriție Cura de afine, cură de sănătate

Cura de afine, cură de sănătate



Afinele nu sunt numai un desert gustos, ci și un fruct de leac, lucru cunoscut din cultura populară și confirmat de cercetările științifice moderne. Știm că afinele au în special rol de prevenire a unor afecțiuni degenerative, că ne vitaminizează organismul și ne îmbunătățesc aspectul fizic, dar uităm adesea că asemenea oricărui leac, nu au efect doar în urma unui consum sporadic.

Așa cum nu ne așteptăm ca o singură pastilă de multi-vitamine să remedieze toate carențele organismului, nu putem spera ca un pumn de afine să producă o îmbunătățire semnificativă a stării noastre de sănătate. Rezultatele se obțin prin consecvență. Din fericire, în cazul unei cure de afine bio, gustul dulce-acrișor și textura crocantă a fructelor ne ajută să fim foarte consecvenți în administrarea dozei zilnice de sănătate. E mai puțin probabil să uităm să savurăm un desert gustos decât să administrăm un comprimat, nu?

În ce constă cura de afine?

Pentru a obține toate beneficiile asociate consumului de afine, nutriționiștii recomandă consumul a 150 g până la 400 g de afine pe zi, în cure de 1 săptămână până la 1 lună. Se pot consuma fructele proaspete sau sub formă de suc, smoothie .etc, cu condiția ca acestea să nu fie prelucrate termic.

Când o urmez?

Deși afinele sunt prezente pe rafturile magazinelor în tot timpul anului, este preferat să urmați cura pe timp de vară, când aveți acces la fructe proaspete, cultivate local, fără pesticide și substanțe de conservare. Dacă totuși aveți nevoie de efectele unui astfel de cure în afara sezonului, puteți folosi cu încredere afine congelate, însă trebuie să fiți atenți la calitatea fructelor. Iarna, afinele bio congelate sunt destul de scumpe și uneori lipsesc din magazine, așa că cel mai sigur este să păstrați la congelator porții de afine gata de utilizare.

Cum procedez?

Alegeți afine bio de la producătorii locali sau dacă timpul vă permite, culegeți afine din flora spontană. În ambele cazuri, important este să beneficiați de calitățile fructului, fără riscurile asociate folosirii de pesticide sau igienei necorespunzătoare. Faceți un stoc de afine pentru câteva zile. Dacă alegeți fructe coapte, nealterate, acestea se vor păstra fără probleme în frigider. Puteți să pregătiți mai multe caserole cu porția zilnică, pe care le puteți lua la muncă sau le puteți da copiilor la școală ca gustare. Pentru varietate, încercați diferite rețete de smoothie cu legume și fructe bio. Aici, imaginația este singura limită, iar inspirație puteți găsi pe site-urile producătorilor ca www.transylvania-berry.ro și pe paginile lor din rețelele de socializare.

autor: Ioana Valentina Tudor

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *